MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Endüstri Mühendisliği

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

TÜM HABERLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi ESTIEM komitesi TIMES vaka analizi yarışması düzenledi

İzmir Ekonomi Üniversitesi ESTIEM komitesi 5 Aralık 2015’te TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills) vaka analizi yarışmasıni düzenledi. TIMES Avrupa’da 75 farklı üniversitenin öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen cok prestijli bir yarışmadır. Bu yarışmayı kazanan öğrenciler ‘Avrupa’nın en iyi endüstri mühendisi’ ünvanını kazanır. TIMES vaka analizi yarışması önce her üniversiteden birincileri belirler, daha sonra yarı final olur ve en son finallerde birinci belli olur.

ESTIEM Komitesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Bayındır Hasköy İlköğretim okulunda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Ekonomi Üniversitesi ESTIEM komitesi üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Bayındır ilçesi Hasköy İlköğretim okulunda düzenlenen kutlama törenine katıldı.

‘ ESTIEM BusinessBooster-Get2gether’  etkinliğine ESTIEM Komitesi ev sahipliği yaptı.
‘ ESTIEM BusinessBooster-Get2gether’ etkinliğine ESTIEM Komitesi ev sahipliği yaptı.

Business Booster üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek ve özendirmek adına yapılan bir ESTIEM projesidir. Eğitimler, workshoplar ve akademik yarışmalar düzenlenerek gerçekleştirilen bu projede amaç, genç ESTIEM üyelerinin daha başarılı ve kendilerine güvenen birer girişimci olmalarını sağlamaktır.

Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri Topluluğu (ESTIEM) üyeleri bu doğrultuda Türkiye’de ESTIEM’e kabul edilen 7 üniversiteden biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde girişimcilik alanında uzmanlaşmış kişilerden ve üniversiteden mezun olmuş, girişimcilik üzerine çalışan kişilerden deneyimlerini dinleme fırsatı buldular.

Kiev, Ankara, İstanbul gibi Türkiye’nin ve Avrupa’nın 8 farklı yerlerinden 3’ü mezun toplam 50 katılımcının yer aldığı ve Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi, Alsancak Unlu Mamulleri, Breadli, Alice Macaron ve Kırçiçeği gibi sponsorların bulunduğu bu etkinlikte, öğrenciler aynı zamanda aralarında kültür ve bilgi paylaşımında bulundular.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ’NİN İLK ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJESİ TUBİTAK’TAN

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi, Yrd. Doç. Dr. Banu YETKİN EKREN’in yürütücülüğünü yapacağı, TÜBİTAK İkili İşbirliği Projeleri kapsamında 214M613 no’lu "Enerji Verimli Otomatik Araçlı Depo Sistem Tasarımı" projesi, 225.820 TL bütçe ile, 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren, 3 yıl için desteklenmiştir.

3. Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı ve Liseler Arası Problem Çözme Yarışması

Endüstri Mühendisliği Bölümü, Proje Fuarı ve Liseler Arası Problem Çözme Yarışması'nın üçüncüsünü  22 Mayıs 2015 tarihinde düzenledi. Etkinlik kapsamında Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri TAV, Simeco, Phillip Morris, Özgörkey Feast Cake Studio, Ege Endüstri, Tuborg, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve BTM gibi kuruluşlarda bir sene boyunca yaptıkları bitirme projelerini sözlü ve poster olarak katılımcılara sundular.

YRD. DOÇ. DR. K. ERKAN KABAK'IN Glasgow Üniversitesi davetlisi olarak Post-positivism ve simulasyon modellemesi üzerine semineri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. K. Erkan Kabak Glasgow Üniversitesi, Adam Smith Business School, Industrial Management bölümünün davetlisi olarak Post-positivism ve simulasyon modellemesi üzerine 20 mayıs 2015 tarihinde bir seminer verecektir.

Endüstri Sistemleri Topluluğu 1. Liderlik ve Girişimcilik Zirvesi'ni düzenledi

24 Mart'ta Kentkart Yönetim Kurulu üyesi Mazhar Basmacı ve 26 Mart'ta Petrofer Yönetim Kurulu Başkanı, eski EBSO Başkanı ve Güney Afrika İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın konuğumuz oldu. İki uzman konuğumuz hem liderlik hem de girişimcilik  konularında  deneyimlerini paylaştılar.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ESTIEM komitesi TIMES vaka analizi yarışmasına ev sahipliği yaptı.
20 Aralık 2014’de TIMES(Tournament In Management and Engineering Skills) vaka analizi yarışmasına ev sahipliği yaptık. TIMES Avrupa’da 75 farklı üniversitenin öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen cok prestijli bir yarışmadır. Bu yarışmayı kazanan öğrenciler Avrupa’nın en iyi endüstri mühendisi ünvanını kazanır. TIMES vaka analizi yarışması önce her üniversiteden birincileri belirler, daha sonra yarı final olur en son finallerde birinci belli olur.

25-29 Eylül 2014’te yapılan Recom etkinliğine İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri ev sahipliği yaptı
ReCoM (Regional Coordination Meeting) belirli bir bölgede bulunan yerel gruplar arasındaki iletişimi güçlendirmek ve bölge sorunlarına yeni çözümler aramak için düzenlenen toplantıdır. ReCoM etkinliği süresince yedi farklı üniversiteden gelen 50 katılımcı okulumuzda ağırlandı.

12-15 Şubat yapılan Lyon Exchange etkinliğine İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri ev sahipliği yaptı
Lyon Exchange etkinliği süresince Fransa’nın Lyon kentinden gelen 17 katılımcı okulumuzda ağırlandı. Gerçekleştirilen etkinliğin amacı Estiem yerel gruplarının bir araya gelmesi, yerel grupların ilişkilerini kuvvetlendirilmesi, yeni deneyimlerin kazanılması ve farklı kültürlerin eğlenerek öğrenilmesidir.